Oversigt

Seneste nyt

Utilfreds Stine Bosse forlader Coops bestyrelse


Den kendte erhvervskvinde Stine Bosse forlader sin post, når der til næste år skal vælges en ny bestyrelse.

Det siger hun til Berlingske. Over for TV 2 Kosmopol uddyber Stine Bosse, at beslutningen har været undervejs i en længere periode, og også før annonceringen om at lukke Irma og sammenlægge Kvickly og SuperBrugsen.

- Men selvfølgelig har det også noget at gøre med Irma-lukningen, siger hun.

Ifølge Stine Bosse har Coop ikke formået at træffe de nødvendige beslutninger i tide for at sikre fremtiden og økonomien, hvilket efterlader koncernen uden andre valg end den udskældte beslutning om at svinge sparekniven over Irma, Kvickly og SuperBrugsen.

- Vi kunne have gjort ting, som vi ikke fik gjort. Beslutninger kunne have været truffet rettidigt, som ikke nødvendigvis havde ført til denne situation. Men nu er der ikke alternativer, og der skal man aldrig bringe sig selv hen som virksomhed, siger Stine Bosse og fortsætter:

- Ingen synes, det er en fantastisk idé (at lukke Irma, red.) - i hvert fald ikke nogen, jeg har mødt - men det er en nødvendighedens beslutning, og det er altid noget skidt.

Erhvervslederen, der blandt andet har en fortid som koncernchef for Tryg og sidder i en stribe bestyrelser, peger særligt på Coops beslutning om at lancere en bank – Coop Bank, som siden oprettelsen i 2013 ifølge Berlingske har kostet koncernen over 600 millioner kroner.

- Og her synes jeg, det er værd at diskutere, om ikke man skulle fokusere mere på kerneforretningen, som er at drive supermarkeder, siger Stine Bosse.

Coop meddelte den 31. januar, at koncernen som led i en ny strategi lukker Kvickly, SuperBrugsen og Irma til april og sammenlægger en del af butikkerne i et supermarked med navnet Coop. Manøvren ventes at nedlægge 600 stillinger.

Særligt beslutningen om at lukke Irma, der er Danmarks ældste supermarked, har vakt harme blandt en del af befolkningen, der blandt andet peger på, at supermarkedskæden er en del af Danmarks kulturhistorie.