Tidligere Irma-direktør opgiver redningsforsøg: 'COOP har ikke samarbejdet'

Den tidligere direktør for Irma kaster nu håndklædet i ringen i forsøget på at redde den 137 år gamle butikskæde, og i samme ombæring langer han voldsomt ud efter COOP.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nyheden om Irmas lukning har ikke kun efterladt en masse ansatte i en usikker arbejdssituation. Den har også medført store protester fra borgere i hovedstadsområdet, der blandt andet har udvist deres utilfredshed ved at slå ring om flere Irma-butikker. 

En af de mest fremtrædende kritikere af lukningen af de 65 butikker er den tidligere Irma-direktør, Alfred Josefsen, og han har siden COOPs udmelding forsøgt at skaffe investorer, der har kunne videreføre det kendte og afholdte Irma-brand. 

Men nu meddeler Alfred Josefsen, at det trods en ihærdig indsats og bred opbakning ikke er lykkedes at videredrive den 137 år gamle butikskæde. 

Voldsom kritik af COOP

Og ifølge den tidligere direktør er det især på grund af manglende engagement fra COOPs side. 

- Jeg har talt og kommunikeret med mange mulige investorer, som har været overvældende positive og udtrykt stor sympati for at medvirke i redningsaktionen. Alle har selvfølgelig efterspurgt oplysninger om salgsprisen og omfanget af en eventuel handel. Nogle oplysninger, som jeg forgæves har anmodet COOPs direktion om, skriver han i en pressemeddelelse, han har offentliggjort på Linkedin. 

Her uddyber han også sin kritik af COOPS ageren i sagen. 

- Men desværre har COOP ikke ønsket at medvirke til Irmas overlevelse. Tværtimod har COOP nægtet at kommunikere en ønsket salgspris, og derved falder hele intentionen om at undersøge andre veje og muligheder til jorden. COOP står fast på beslutningen og har internt meddelt, at der ikke vil blive ændret på denne.

Og selvom indsatsen for at redde Irma ikke er lykkedes, så takker Alfred Josefsen for støtten og opbakningen i forbindelse med redningsaktionen. 

- På Irmas og egne vegne føler jeg grund til at takke alle for den fantastiske opbakning. Og på en eller anden måde tror jeg, at Irma-pigen stadig svarer igen, skriver han Alfred Josefsen.

TV 2 Kosmopol har forelagt Alfred Josefsens kritik overfor COOP, der har valgt at sende sende følgende skriftlige kommentar. 

- Vi engagerede for mere end tre måneder siden Alfred Josefsen til at finde en køber, der ville, kunne og måtte drive Irma videre som en selvstændig kæde.

Det er ikke lykkes hverken ham eller os at finde en aktør, der måtte og ville have den nødvendige skala og infrastruktur til at koble Irma på – samt naturligvis de finansielle midler til en sådan milliardinvestering og vilje til finansiering af driftstabet ved at køre Irma videre som selvstændig kæde.

Det er grunden til, at Irma desværre lukker som selvstændig kæde, men lever videre som stærkt varemærke i Coop-kæden.Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

Claus Helmer

Claus fik hjertestop under Royal Run: Nu leder han efter dem, der var med til at redde hans liv

Pris til forskningsprojekt om abort

Hvorfor dør mit foster? Henriettes banebrydende forskning forklarer spontane aborter

Rutsjebane eksperter

Rutsjebane-eksperter tester Tivoli: ''Der er noget over parkerne i Danmark''

Vis mere
20120521-154905-5-6144x4096ma

Risiko for metalstykker i spinatpasta

20220702-024522-L-6240x4160ma

Jada aflyser koncerter - Erstatning er fundet til Fredagsrock

Vis mere