Slut med lortebakterier i vand: Men kun i halvdelen af kommune

I flere dage har borgerne i Herlev Kommune ikke kunne drikke postevandet, fordi det var inficeret med E.coli-bakterier. Søndag aften er forbuddet dog ophævet for halvdelen af de berørte borgere.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vand på flasker har de seneste dage, været hverdag for Herlevborgerne. Men søndag aften kan en større del igen begynde at drikke vandværksvandet igen. 

Der skriver HOFOR i en pressemeddelelse. 

- Herlev Kommune har i samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed vurderet, at kogeanbefalingen kan blive ophævet i en del af det område i Herlev, hvor borgerne i de seneste dage har kogt vandet på grund af en forurening med bakterier, skriver HOFOR. 

Det skyldes, at der to dage i træk ikke er fundet E.coli-bakterier i denne del af Herlev.

For beboerne i den øvrige del af Herlev gælder kogeanbefalingen dog stadig. Her er der konstateret E.coli-bakterier i flere vandprøver over de seneste døgn.

Ledningsnettet i Herlev er opdelt i forskellige sektioner. På hofor.dk findes derfor et digitalt kort, der præcist viser, hvilke ejendomme i Herlev, der stadig er omfattet af kogeanbefalingen. Her kan zoome ind og se, om man er inden for eller uden for den zone, hvor der fortsat er kogeanbefaling.

Vigtigt at skylle vandrør igennem derhjemme

HOFOR anbefaler, at de borgere, der nu igen har rent vand, skyller deres vandrør derhjemme godt igennem - inden de begynder at drikke vandet fra hanen.

Det gøres helt enkelt ved at åbne for alle vandhaner og brusere i boligen og lade vandet løbe kraftigt i 10 minutter. Skyl også eventuelle udendørshaner igennem.

Derefter kan man bruge vandet som normalt.

Fortsat stort fokus på den sidste del af Herlev

Herlev Kommune og HOFOR glæder sig over, at en del af de berørte borgere nu igen kan drikke vandet fra hanen. Samtidig fortsætter arbejdet dog med at sikre, at den resterende del af Herlev også så hurtigt som muligt kan få genoprettet normal vandforsyning.

- Det er nu lykkedes at skylle de nordlige sektioner af ledningsnettet i Herlev igennem og fjerne forureningen. Men vi har stadig nogle sektioner, hvor der er konstateret bakterier, forklarer Brian Hansen, der er forsyningsdirektør i HOFOR, og fortsætter:

- Vi beklager meget de gener, som kogeanbefalingen har medført - og fortsat medfører for nogle. Vi fortsætter arbejdet med at skylle systemet igennem og tage nye vandprøver i de kommende dage, så også den sidste del af Herlev forhåbentlig snart kan få helt rent vand i vandhanen.


Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

Louise

Naviair inviterede medier på besøg i kontroltårn - men ville ikke tale om elefanten i rummet

20201206-171533-A-3515x2343ma

Politikere reagerer på tvivl om udeservering: "Så kan man jo ikke regne med dem, der sidder herinde på Rådhuset"

charterferie er mit fly forsinket

Udsigt til flyforsinkelser til sommer: Rejsebureau forlænger rejsen for at undgå kaos

Vis mere
Undervisningsministerens første besøg på en folkeskole

Eksperter om københavnsk navneændring af 0. klasse: Fint signal – men hvor er de konkrete ændringer?

S-tog

S-togsændringer i weekenden påvirker alle linjer

Vis mere