Afvist af dansk sundhedsvæsen: Nu har Cecilie selv samlet penge ind til vigtig operation

Cecilie Hildebrandt har nu samlet mere end 500.000 kroner sammen til en operation i udlandet. En operation, der skal redde hendes liv.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg ved nærmest ikke, hvad jeg skal sige for at forklare, hvor taknemmelig jeg er.

Det fortæller 28-årige Cecilie Hildebrandt til TV 2 Kosmopol, efter hun mandag havde indsamlet mere end en halv million kroner til en livsnødvendig operation i udlandet.

Pengene er strømmet ind fra kendte og ukendte donorer, siden hun begyndte indsamlingen for fem måneder siden.

- Der er rigtig mange, der har gjort en kæmpe indsats for det her. Jeg har stadig lidt svært ved at forstå det, siger hun.

Cecilie Hildebrandt er født med en sjælden bindevævssygdom og har derudover to følgediagnoser, som de seneste år har givet hende så massive nakke- og rygmarvsproblemer, at hun ikke længere kan arbejde.

Og der er dage, hvor hun slet ikke kan gå. 

Men det danske sundhedsvæsen er ikke klar til at operere Cecilie. De mener ikke, at en operation vil hjælpe, heller ikke selvom der findes specialister i udlandet.

Derfor har Cecilie Hildebrandt taget sagen i egen hånd og bestilt tid til en operation i Barcelona den 17. maj. Og heldigvis har hun nu indsamlet nok penge til at finansiere den særlige nakkeoperation.

Man ved ikke med sikkerhed, hvordan hun får det efter operationen .

- Som minimum forebygger man, at det bliver værre, at jeg dør af det eller bliver multihandicappet. Men man kan ikke sige, om det bliver bedre, siger hun. 

(Se indslaget om Cecilie Hildebrandt i videoen herunder. Artiklen fortsætter efter videoen.)

Og operationen skal foretages i udlandet. Så nu er Cecilie og mange andre i gang med på Facebook at indsamle den halve million, operationen koster.

Selvom det oprindelige mål er nået, så har Cecilie Hildebrandt valgt at lade indsamlingen stå åben lidt endnu:

- Nu er der penge til operation og turen derned, men der kommer til at være en masse ekstraudgifter bagefter i form af fysioterapi, hjælpemidler og muligvis også psykologhjælp efter det dramatiske forløb, fortæller hun.

Narkose i 24 timer

Nakkeoperationen, der skal hjælpe Cecilie Hildebrandt, hedder occipital cervical fusion surgery.

quote Som minimum forebygger man, at det bliver værre, at jeg dør af det eller bliver multihandicappet.

Cecilie Hildebrandt

Den tager omkring otte timer, men hun skal holdes i fuld narkose i 24 timer. Derefter skal hun være indlagt i op til fjorten dage, hvorefter hun indlogeres på et handicapvenligt hotel de næste to uger, før hun er clearet til at flyve hjem igen.

Fordi det danske system ikke anerkender hendes behov for operationen, så får hun heller ikke sygedagpenge i de fire uger, men må i stedet tage på selvbetalt ferie. Det er også én af grundene til, at indsamlingen stadig er åben:

- Vi regner ud, hvad sygedagpengene ville gå til i de fire uger normalt, og så sætter vi også penge af efter det, siger hun og understreger, at alle indsamlede penge bliver holdt øje med af en revisor, og hun står til regnskab for dem over for Indsamlingsnævnet.

Selvom det er en operation, hun længe har drømt om, og som hun ved har hjulpet to andre danskere med samme diagnoser som hende, så er hun også nervøs inden det store indgreb.

- Jeg er nervøs, men mest af alt så glæder jeg mig til at få det overstået.

- Der er altid en risiko for at blive opereret, især så tæt på rygmarven, men jeg føler, at jeg er i så gode hænder som muligt.

Den læge, der skal udføre Cecilie Hildebrandt operation laver omkring 40 operationer om året, og hun har selv talt med tidligere patienter, der har været igennem samme operation.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

Claus Helmer

Claus fik hjertestop under Royal Run: Nu leder han efter dem, der var med til at redde hans liv

Pris til forskningsprojekt om abort

Hvorfor dør mit foster? Henriettes banebrydende forskning forklarer spontane aborter

Rutsjebane eksperter

Rutsjebane-eksperter tester Tivoli: ''Der er noget over parkerne i Danmark''

Vis mere
20120521-154905-5-6144x4096ma

Risiko for metalstykker i spinatpasta

20220702-024522-L-6240x4160ma

Jada aflyser koncerter - Erstatning er fundet til Fredagsrock

Vis mere