Oversigt

Seneste nyt

Tip fra borgere opklarede skraldemysterie i skov

Halsnæs Kommune takker i et Facebook-opslag årvågne borgere for hjælpen med at sikre, at en større mængde affald smidt i skoven blev fjernet og gerningspersonen fundet.

Flere borgere slog nemlig alarm og kontaktede Halsnæs Kommune, da de forleden opdagede en stor mængde skrald med blandt andet havestole, en vaskemaskine, tøj og en enkelt havenisse i et skovstykke i Asserbo.

Det førte til, at affaldet blev fjernet, inden det nåede at brede sig rundt i skoven.

Samtidig førte borgernes tip til, at politiet – som kommunen indgav anmeldelse hos – fik opklaret sagen og sigtet en formodet gerningsperson.

I bunken lå nemlig adskillige breve stilet til den samme modtager. Det viste sig, at vedkommende havde fået hjælp til at bortskaffe noget storskrald, men at ”hjælpen” i stedet havde læsset det af i skoven.

- Så historien om skovsvinet fik en god ende. Og det kan vi takke de årvågne borgere for, skriver Halsnæs Kommune i facebookopslaget.

Skrald i naturområder er ifølge Naturstyrelsen ikke et sjældent fænomen. 

Tidligere har chefkonsulent hos Naturstyrelsen Nordsjælland, Jan Kidholm, forklaret, at det særligt er forårsmånederne, der er højsæson for aflæsning af skrald i skove.